EIXIDA A LLÍRIA ROMANA

El passat dimarts 7 de març vam anar a visitar Llíria, a fer una ruta per les runes romanes que es troben per quasi tota la ciutat. Dues guies d’arqueodidàctica ens van acompanyar en la visita

En primer lloc vam visitar un museu on poguerem caminar per una necròpoli romana. Una necròpoli és un antic cementeri romà i ens van explicar com feien els funerals, en concret el de Natàlia, una romana que havia estat enterrada allí mateix. Va ser molt interessant poder imaginar com honoraven els romans als seus éssers volguts.

Després anàrem a vore les termes romanes. El Santuari romà de la partida de Mura constitueix un dels conjunts arquitectònics més singulars i importants de la Hispània Romana. Presenta un estat de conservació excel·lent.

Les restes conservades formaven part d’un gran complex públic, en el qual es diferencia un conjunt termal doble com a complex lúdic amb funció curativa i establiments com tendes.

El conjunt termal de Mura, era un balneari amb dos edificis termals que aprofitaria les propietats terapèutiques de l’aigua procedent de les fonts de Sant Vicent, on en època romana es va construir el Temple de la Nimfes.

Per últim vam visitar un mosaic on està representat els dotze treballs d’Hèrcules. Conta el mite que Hèrcules va matar als seus propis fills i a dos dels seus nebots amb les seues pròpies mans, en penitència per aquesta acció, la sibila dèlfica li va dir que havia de dur a terme una sèrie de dotze treballs. Aquesta part va ser molt interessant, inclús alguns de nosaltres coneixiem molts dels treballs que va haver de fer Hèrcules.

En definitiva, va ser una eixida molt divertida on vam aprendre moltes més coses sobre l’Antiga Roma. Després al arribar a l’aula vam escriure un text lliure sobre l’eixida. ¡Qué bé ho vam passar!