MUSEU DE L’ARRÒS.

Hui hem visitat el Museu de l’arròs, situat al barri del Cabanyal. Es tracta d’un vell molí restaurat que conserva les màquines utilitzades en diferents èpoques per a tractar l’arròs i preparar-ho per a la seua comercialització i consum.

En arribar, hem fet dos grups: un ha entrat dins a veure el molí primer i l’altre s’ha quedat fora per fer un xicotet taller i després hem canviat els torns.

Al taller, ens hem convertit en llauradors. Em regat la terra amb les regadores perquè estiguera ben humida. Després, amb l’aixada em mogut la terra com si estiguerem segant. A continuació, hem plantat les llavors; les hem escampat bé per tota la terra humida. Per últim, ja hi havia blat plantat i l’hem arreplegat com si fóra l’època de la collita.

Durant la visita, hem vist el molí per dins i les diferents màquines que s’utilitzen per tractar el blat i obtindre l’arròs que cuinem. Hi havia tres màquines: la que pelava l’arròs i amb la cual s’obtenia l’arròs integral; la blanquejadora que era la que convertia l’arròs integral en arròs blanc; i per últim, la que separava l’arròs trencat (la sèmola) de l’arròs sencer ja llest per cuinar.

A més, hem vist fotos del parc de l’Albufera que és on es troben els arrossars d’arròs que estan en un llac d’aigua dolça. Tots els diumenges fan visites guiades sobre la fauna, la flora i les aus que allà viuen. ¡Així que podem anar a passar el dia en familia i així vos contem tot el que hem aprés!

Alumnes 5 anys.