HORTA TEATRE.

Hui hem anat a veure l’espectacle titulat «Horta». En arribar, Joana i Esther ens han rebut i hem començat a descobrir tots els secrets que amaga la terra amb els nostres sentits. ¡El teatre s’havia convertit en una horta! Primer, hem preparat la terra fent els cavallons. Després, ens han mostrat diferents hortalisses com cebes, enciams i safanories i hem après com plantar cadascuna d’elles. Una vegada plantades, hem hagut de regar la terra. El seu iaio Vicent sempre els deia que després de plantar-les hi havia que cantar-les i esperar, esperar i esperar.

Mentre esperavem, ens han contat la història de com es van conèixer els seus iaios Vicent i Maria, o com tots els anomenaven al poble «El mut i la Xirivia». Sempre han viscut al camp i han treballat la terra valenciana. Per això, les seues nétes ens han pogut contar tots els secrets que s’amaguen baix la terra de l’horta.

En acabar la història, ha començat a ploure dins el teatre i, la màgia de la terra ha fet que les hortalisses que haviem plantat al principi, hagen crescut. Ja només ens quedava fer la collita. Quin regal més bonic ens hem portat a l’escola! Tenim moltes ganes de tastar-les.

De camí a l’autobús hem pogut veure l’horta valenciana.

Alumnes 5 anys.