TALLER DE BULLES GREGUES

El passat divendres 4 de novembre els alumnes de segon de primària vam tindre una entrada sobre la cultura grega, en concret sobre els amulets anomenats “bulles”.

Primer que tot Ana i Lorena ens van explicar un poc sobre la vida a Grècia. Moltes coses ja les sabíem gràcies a Trini però altres ens van parèixer molt interessants d’aprendre, sobre tot les curiositats sobre els mites dels deus i les deesses gregues. 

¡Després ja vam passar a l’acció! Vam realitzar les nostres pròpies bulles gregues. 

Les bulles gregues eren uns amulets en forma de collar que es posaven els xiquets des del seu naixement, i que protegien al seu portador contra els esperits malignes. Eren normalment redones i dins contenien diferents amulets protectors com pedres precioses, metalls o plantes. Es feien de plom cobert amb làmines d’or o de pell i estaven decorades amb motius geomètrics. Les xiquetes no portaven bulles, sinó altre tipus d’amulet anomenat lúnula. 

Per a realitzar les nostres bulles, primer vam dissenyar-les i després vam passar eixe disseny al paper metal·litzat. Vam emplenar-lo de pedres precioses i vam escriure el nom d’aquelles persones a les que volem protegir. Per últim vam tancar la bulla i ¡ja la tenim!

¿Vos agrada? ¡A nosaltres ens encanta!

I ara sabem que nosaltres i aquells als que més estimem estaran protegits per sempre.